90 dagar och 90 nätter

Så hette en artikel jag läste nyligen i svenska Elle (nr.2 2012). I den berättar chefredaktören Hermine Coyet Ohlén om att hon inspirerats till att avstå shopping i 3 månader - och lyckats - efter att ha läst boken "Modemanifestet" av modejournalisten Sofia Hedström och fotografen Anna Schori, där Sofia själv lyckas göra det (för dom flesta) omöjliga att inte shoppa på ett år.

Jag har tänkt på det här med shopping ett tag och på hur faktiskt mycket saker jag har. Det handlar för mig inte om att inte vara nöjd med det som jag har, utan snarare att det finns så mycket som är fint. Ofta leder dock detta beteende till att man i slutändan står där med 30 olika t-shirts och linnen man inte använder men som fortfarande är för fina för att slängas och som man "kanske kommer använda någon gång...". Tror att det är fler än jag som känner igen sig här.
Det är skillnad däremot på att köpa något som man verkligen vill ha och att köpa något för att "den var söt och var ju faktiskt inte alls så dyr/på rea".

Jaja, summan av kardemumman är i alla fall att jag har bestämt mig för att testa det här. Testa mig själv. Att inte shoppa på 3 månader (nej jag är inte riktigt redo att kasta mig in på ett helt år till att börja med). Så från och med 1 februari, dvs igår, är det shop stop i 3 månader framåt. Vad kommer bli svårast? Skor. Jag älskar skor. Och smycken, och jag förutspår även strumpbyxor? Dom har en tendens att gå hål på. Det blir ett test som sagt, men om jag klarar det lär det bli både lärorikt och ekonomiskt (särskilt eftersom jag snart är arbetssökande igen). Så, tror ni att jag fixar det? Jag har ingen aning, men jag ska göra mitt bästa och jag hejar i alla fall på mig själv. Stay tuned, det var allt för ikväll.

Xoxo


RSS 2.0